כישופים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/08/06 00:51 ז באב התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום.

רצינו לדעת האם קיימים בימינו כישופים (לדוג': סיאנסים, כישוף אהבה וכדו') ז"א האם אדם פשוט יכול לעשות שימוש בכישופים מסוג זה.

אנו יודעות שמבחינה הלכתית הדבר אסור, ורצינו להדגיש שאיננו מעונינות לעשות זאת, אלא רק לדעת האם זה קיים בימינו.

האם ייתכן כאשר נתבטלה הנבואה גם כח זה אינו קיים עוד?! או שהוא ממשיך להתקיים ולכל אדם יש גישה לכח כזה ולעשות בו שימוש ציני?

תשובה

שלום וברכה
אני לא יודע האם קיימים כוחות כאלה כיום.
הגיוני מאוד לטעון שעם החורבן וחורבן הנבואה כוחות אלה קטנו בהרבה, כיוון שמלכתחילה הם צללים של כוח הנבואה, וכשבטל האור הגדול בטלה גם צילו.

כל טוב