כישוף ודרכי האמורי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/01/02 06:40 כו בטבת התשסב

שאלה

בספרים רבים מובאים לחשים, סגולות וכד'.

1) האם מותר להשתמש בלחשים (כגון אלו שמופיעים בגמא שבת סז. ובספר המלאך רפאל) לצורך רפואה?

2) האם הלחשים האלו עובדים?

3) האם מותר ללכת למכשפים גויים (טוענים שיש כאלו) כדי להתרפא?

אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד

1- בעקרון היום לא משתמשים בלחשים שמופיעים בגמרא ובמשנה בגלל שאנחנו לא מספיק בקיאים בהם, ואם אדם יטעה במשהו מהם הוא עלול להביא נזק במקום תועלת.

2- בודאי שהם עובדים. סתם כך הגמרא לא היתה כותבת אותם, ויש כאלה שיודעים איך להשתמש בהם. ומופיעים בהלכה בודדים כאלה שמותר להשתמש בהם.

3- ממש לא כדאי ללכת למכשפים גוים כיון שאולי הם ירפאו משהו אחד אבל זה יהיה על חשבון משהו אחר שזה יהיה יותר מזיק מהדבר שהוא רוצה לרפאות.
ויש עוד חשש שהם ישתמשו בדברים שקשורים לעבודה זרה.