כיצד מסתדרים כשהרבנים חולקים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/04/10 21:59 כז בניסן התשע

שאלה

אני לא מבין...כבר מפסח מעסיקה אותי השאלה הזאת...מה הוא הפסק הלכה למוזיקה בספירת העומר ? גם פה באתר אני חיפשתי תשובה מסוימת, אבל לא מוצא...רב אחד אומר שמותר מוזיקה רק שאסור לרקוד איתה, יש שאוסרים לגמרי חוץ ממניגינות עצובות, איך מוצאים פסק הלכה ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מחלוקות ודעות שונות בהלכה זו תופעה רחבה. כל עוד לא תקום סנהדרין ותפסוק הלכה אחידה נחיה עם המציאות הזאת של חילוקי דינים והלכות. תופעה שאנחנו מכירים כבר במשנה.
הפתרון לבעיות כאלה נאמר בפרקי אבות "עשה לך רב". אתה לא יכול להבין בכל המחלוקות הללו לכן עדיף שיהיה לך רב שתרגיש כלפיו אמון ותדע שהדרך שלך היא הדרך שלו.
היום אנשים מבקשים בהרבה תחומים הדרכה אישית:
רופא אישי, יועץ כלכלי, פסיכולוג, אפילו את המכונית מביאים תמיד לאותו מוסך - מתוך הנחה ש-"במוסך מכירים את האוטו שלי...".
במצב כזה ודאי חשוב שיהיה לך 'רב אישי' שמכיר אותך ויכול להדריך אותך בעניני הלכה ועוד ענינים תורניים.
לכל הפחות אתה תמצא לעצמך רב שאתה נותן אמון בדרכו ועל פיו אתה תנהג.