כיפור להריונית בחודש חמישי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/10/11 02:00 ח בתשרי התשעב

שאלה

שלום,

אני בהריון בסוף חודש חמישי, בסך הכל מרגישה טוב רוב הזמן ב"ה. חלק מהאנשים אומרים לי לצום, חלק אומרים שלא כדאי לקחת סיכונים כי צריך נוזלים. שאלתי אדם שאני מכירה וסומכת, והוא אמר לי לנסות לצום ואם ארגיש חולשה לשתות בשיעורים וזה מה שחשבתי לעשות. על כל מקרה, אמרו לי שהכי נכון לעשות שאלת רב. אין לי הנחיות מהרופאה. אשמח לדעת מה הכלל בנושא?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תארגני לעצמך תנאים נוחים לצום: מקום ממוזג, לא להתאמץ. מנוחה מצהרי יום כיפור. אם יש לכם ילדים - שבעלך ישמור עליהם. התגייסות של הבעל גם על חשבון התפילה ראויה מאוד כדי לאפשר לך להשלים את הצום.

ודאי ברגע שיש חולשה צריך לשתות בשעורים - אפשר להמתיק את השתיה.

עייני גם
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=145022

בברכת צום מועיל וגמר טוב