כיפור בהריון צעיר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/10/11 16:07 ז בתשרי התשעב

שאלה

שלום רב,

אני בת 31 בהריון ראשון. בכיפור אהיה בין שבוע 13-14. מתחילת ההריון אני סובלת מחולשה, בחילות כל הזמן, הקאות לסירוגין(לאחרונה פחות), בבדיקות ההריון נחשב תקין ברוך ה' אבל אני סובלת מאנמית הריון (=חוסר בברזל, המוגלובין ונפח כדוריות דם אדומות נמוך)

ביום יום- אני שותה כל הזמן ואוכלת כל שעתיים- אם אני מאחרת באכילה הבטן שלי מתחילה לשרוף, הבחילות מתגברות ובד"כ מגיעה גם הקאה.

את ט' באב ניסיתי לצום למרות כל ההקלות ולא הצלחתי, פשוט לא היה שום מצב לצום- הגוף שלי שרף וכאב וכו' אז פשוט הפחתתי בהכל אבל סבלתי עוד כמה ימים אחרי הצום מבחילות וחולשה מוגברת. הבעיה עכשיו בכיפור שאני יודעת שלא אצליח לעבור את הצום וזה לא נתפס לי!

אני יודעת שישנם שיעורים אבל אני בספק אם הם יעזרו במצבי ואני חוששת שגם עם השיעורים יתגברו הבחילות וההקאות ולא אדע מה לעשות במהלך הצום

מה עושים במקרה כזה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את חייבת להתיעץ עם רופא.

ההתמודדות ההלכתית היא: ברגע שאת מרגישה רע, תזיני את עצמך בשתיה ואוכל לשעורים. תמשיכי בכך לאורך כל היום.

כשאת נוהגת כך, את מקיימת את מצוות הצום לפי יכולתך.

אם למרות זאת מצבך לא משתפר עליך להפסיק את הצום -גם כאן את מקיימת את מצוות 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם'.

עייני גם
http://www.medethics.org.il/db/showQ.asp?ID=3989