כיסוי שיורד לצדדים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/02/17 07:32 ו בשבט התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

כתוב בקש""ע, רנ""ג ד:""... בערב שבת מותר לכסות את הקדרה בשמיכות גם כשיורדים לצדדים...ואם טמן מבעוד יום, ונתגלה בשבת, מותר לחזור ולכסותו...וכן מותר לגלותו כדי להוציא ממנו מאכל, ולחזור ולכסותו...""

וכמו כן כתוב בסעיף ה:""קדרת חמין המונחת על פלאטה חשמלית בשבת, ... נהגו העולם לכסות את הקדירה מערב שבת בבגדים, אף אם הבגדים יורדים לשולי הקדרה, .. והמחמיר תבוא עליו ברכת טוב.""

להלן שאלתי.

לא הבנתי בהבחנה בין סעיף ד ל ה. אם זה אותו דבר, לכאורה בסעיף ד הכיסוי בשמיכות שיורדים לצדדים מותר בצורה מפורשת ולא כתוב שטוב להחמיר, ואפילו מאפשרים בהוצאה והחזרה. לעומת זאת, בסעיף ה', נראה מדובר בהקלה, ומציינים שהמחמיר תבוא עליו ברכה.

אם מדובר בשני דברים שונים, מה הם? ואם מדובר באותו דבר, מה סיבת החזרה בסעיף ה?

תודה,

תשובה

שלום
בסעיף ה'מדובר על פלאטה. ואילו בסעיף ד' נראה שמדובר בקדירה חמה שלא נמצאת על מקור חום.
כל טוב