כיסוי ראש

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 23/07/13 21:52 טז באב התשעג

שאלה

ב״ה זכיתי לחזור בתשובה כבר 3 שנים וכל יום לומדת עוד ועוד דברים חדשים. אני באה מרקע לא דתי, אבל גם לא ממש חילוני מה שנקרא, שומרי מסורת ודי מכבדים את כל הדעות..

וב״ה הכרתי בחור, התארסנו, הוא מבית דתי. לאחר הרבה התלבטויות וקריאות על הצורך בכיסוי ומה משמעותו מבחינת ההלכה ובכלל החלטתי שאני, בע״ה ובלי נדר, אלך עם כיסוי ראש אחרי החתונה.

אמי היקרה שתחי׳ עד 120 שנה עם הרבה בריאות ונחת, מאוד מתקשה לקבל את הנושא הזה.. בטענה שזה ירחיק אותי ממנה ומהמשפחה בכלל, שזה מדי קיצוני, שיש כאלה שהן יותר דתיות ממני והולכות עם סרטים, או בכלל עם ראש עם שיער גלוי.

השאלה שלי היא כזאת: איך ניתן להסביר את מהות כיסוי הראש לאדם שלא בא מהרקע הזה את מעלת כיסוי הראש וכמה היא חשובה.

אני ממש מיואשת מהעניין הזה, ואני יודעת שאומרים שה׳ לא נותן לאדם ניסיון שאינו יכול לעמוד בו, אבל אני מרגישה נקרעת ״בין הפטיש לסדן״...

תודה רבה על העזרה ויישר כוח על האתר המדהים הזה...

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מזל טוב!

אין צורך לשכנע אחרים במה שאת עושה,
גם אם מדובר בקרובי משפחה והורים,

זה לא יביא את התועלת.

צריך לדעת שכיסוי ראש זו הלכה גמורה,

ואם ישנן מי שלא מקפידות זה לא אמור להיות טענה כלפיך,

את צריכה להאמין בדרכך, מבלי להסכים לטענות ויחד עם זאת לכבד את ההורים, ביחס טוב, בעזרה בדיבור בנחת.

כשיראו אותך נחושה בדעתך, אולי בהתחלה תהיה התנגדות, אבל בהמשך הם יקבלו ויכבדו את רצונך,

בסופו של דבר ההורים רוצים את טובתך, אלא שחושבים אחרת, אבל אם יראו שטוב לך עם ההחלטות שלך ואת שמחה ומכבדת אזי גם הם ישמחו.

העיקר לא לריב ולא לנסות לשכנע.

בברכה,

דני ארגמן