כיסוי ראש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/05/13 22:56 כב באייר התשעג

שאלה

בס"ד

ערב טוב,

האם מותר לאישה כשהיא נמצאת בחברת נשים בלבד להוריד את כיסוי הראש?

אשמח לדעת מהי ההלכה הבסיסית ומהי רוח ההלכה בנפרד.

שאלה נוספת- האם זה משנה אם האישה נמצאת במסגרת חוג ספורט לנשים שבה הרבה יותר קל לה להתעמל ללא כיסוי ראש?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרב משה פיינשטיין [שו"ת אגרות משה חלק או"ח ה' סימן לז] מתיר לאשה להיות בגילוי ראש בביתה עם בעלה ובניה: "כיסוי הראש בפני בעלה, אינה צריכה. שאיסור פרועת ראש הוא רק בשוק. ואפילו בשעת נידותה אין שום איסור בביתה בפני בעלה ובניה.
והידור איכא אפילו לעשות כקמחית [שלא ראו קירות ביתה שער ראשה] - (יומא מ"ז ע"א), אבל לא שמענו שיש צנועות כאלה, אפילו בדורות הקודמים. ובזמן התנאים לא היו נשותיהן נוהגות כן, אלא יחידות, כקמחית.
והנני זקנך אוהבך בלב ונפש,
משה פיינשטיין".

לפיכך ודאי בחברת נשים בלבד מותר לגלות את הראש.

עם זאת הרב פינשטיין מזכיר את ה-'קמחית' ואומר שאין בדורנו מדרגת צניעות גדולה כל כך.
יש רבנים שבגלל סיפור הקמחית כן ממליצים לכסות את הראש גם בבית. כך חזרנו שוב לאפשרות להקל (כמו הרב פינשטיין) אבל בידיעה שיש גם דעה מחמירה.
בהרחבה
https://www.kipa.co.il/ask/show/104339