כיסוי ראש

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/04/12 23:26 ו באייר התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום.

דיברתי עם חברותי לגבי כיסוי ראש של אישה נשואה, והתדיינו על כמה צריך לכסות. אני בעז''ה כאשר אהיה נשואה מתכוונת לכסות "חצי". כלומר- שכל הראש מקדימה מכוסה- ומציץ קוקס קטן, או קוקו קצר.

היום המון נשים עושות את זה- ורציתי לדעת, אם יש לזה היתר הלכתי כלשהו. כלומר- זה מותר מבחינת ההלכה? ברור שמי שמחמירה אז תבוא עליה הברכה-אבל האם בשביל מי שאוהבת יותר חצי כיסוי ראש- יש היתר לכך? וגם- יש הבדל בין אשכנזים לספרדים?

תודה רבה רבה על הטרחה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אישה צריכה לכסות את כל שער ראשה,

הרב משה פיינשטיין מתיר פוני ברוחב שני אצבעות, אבל לא יותר מזה.

בברכה,

דני ארגמן