כיסוי ראש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/09/11 11:10 טז באלול התשעא

שאלה

שלום,

רציתי לשאול לגבי גילוי ראש של אישה נשואה בביתה או בחצרה.

ברמב"ם בהלכות סוטה (ג', ה': "אלא בבגדיה וכיפה שעל ראשה כמו שהאשה בתוך ביתה"), וכן בשו"ע (אה"ע כא, ב וכן קטו ד) ובנושאי כלים משמע שמותר ללכת בבית ובחצר בלי כיסוי ראש (האיסור הוא בשוק).

1. האם הדין הנ"ל הוא גם כאשר ישנם אנשים אחרים בבית (שאינם מבני הבית)? ובמידה וכן, מה הדין לגבי בית הוריה, או הורי הבעל?

2. ובנוסף האם צריך להיזהר לבל יראו שערות ראשה של האישה דרך חלונות כאשר היא נמצאת בביתה (כאשר יש חלון הפונה לרשות הרבים, לבית אחר או לחצר הבית כאשר יש שם אנשים)

תודה רבה

וכתיבה וחתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

א. מיסוד הדין מותר ללכת בלי כיסוי ראש בבית, גם כשיש אנשים אחרים בבית. ברם, זה לא מקובל, ונראה כי נכון יהיה שלא ללכת בלי כיסוי ראש בשעה שאנשים זרים בבית. לגבי קרובי משפחה – לפי מה שאת נוהגת.
ב. אישה אינה צריכה להקפיד שלא יוכלו להציץ לתוך ביתה. אדם ההולך ברחוב אינו צריך להציץ לביתו של אדם אחר.
כל טוב