כיסוי ראש לגרושה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 21/04/08 09:00 טז בניסן התשסח

שאלה

לרב שלום,

אני גרושה וקיבלתי פסק שלא להוריד את כיסוי הראש,כי כך נאה לאשה יראת שמים.

מה ההגדרה של יראת שמים? אשמח אם תוכל להסביר מה הסיבה לכיסוי הראש לאחר גירושין,על מנת שאוכל להרגיש שזו ההחלטה הנכונה עבורי.

בתודה,תשובה זו חשובה לי להמשך דרכי בתוך הקשיים

טל

תשובה

בע"ה
דין כסוי ראש אינו תלוי בעובדת היות האשה נשואה כרגע אלא בכך נישאה בעבר, ולכן גם גרושה (או אלמנה) חייבת בכסוי הראש.
נכון שהגדרת השיער הגלוי כדבר שבערווה , היא חידוש שמתחדש אחרי החתונה, אבל מרגע זה זוהי ההגדרה ואין היא יכולה להתבטל. (כשם שאת ההרגשה של הרווקות (חיי יחיד)לא ניתן להחזיר לאחר הגירושין. לעולם תהיי במצב נפשי של אשה שנישאה וכבר חיה עם בעל, מבחינה זו שהאת יודעת מה זו זוגיות, והנפש שלך כבר איננה יחידית אלא רחבה יותר.
יראת שמים - אשה המקיימת מצוות מתוך אמונה שהקב"ה ציוה אותנו בהן,והוא שהגדיר את התצוארה לקיום המצוה. (בנגוד לאשה שאולי מקיימת מצוות אבל מחליטה לבד מה נראה לה מתאים או רלוונטי ומה לא)
ונקוה שבקרוב תהיי שוב נשואה ובאושר, כך שגם הכסוי במובן של כתר וכבוד יחזרו להיות מורגשים היטב.