כיסוי ראש בשולחן שבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/06/20 12:16 טז בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב

במסגרת כתיבת המאמר ע"ש על כיסוי ראש התעוררה לי השאלה- מה הדבר ראוי בשולחן שבת? כאשר בני הזוג נמצאים בסעודת שבת לבדם (ללא ילדים לצורך העניין) האם מותר להיות בלי כיסוי ראש? והאם זה הדבר הראוי?

השאלה התעוררה בי בשבת הראשונה שהייתי בבית עם בעלי.

בטח לפי הסוברים שכיסוי ראש הוא כדי לשמור את הצניעות והיופי לתוך הבית, לחיזוק הקשר בין איש לאישה וכו', אזי שולחן שבת (שזה זמן מחבר מאד בין בני הזוג) דווקא להתקשט בשיער הטבעי יהיה הידור.אשמח לשמוע את דעתך

תודה רבה!

ענבר

תשובה

שלום

הלכתית מותר, ובלבד שהבעל לא יביט בשערה בשעת ברכה.

ראוי מאד להתעטר בכסוי ראש במעמד זה, משני טעמים, האחד הוא דברי הגמרא על קמחית אשר זכתה בבנים גדולי ישראל משום שכסתה ראשה בביתה, והשני הוא מצד כבוד למעמד השבת המיוחד, שבו יש השראת שכינה המגיעה תמיד שזורה בצניעות.

כל טוב