כיסוי ראש בטלית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/02/02 08:17 ג באדר התשסב

שאלה

האם רצוי ונכון לכסות את התפילין של ראש עם הטלית? ואיך צריך לכסות (רק למעלה או גם מקדימה-באופן שלא יראו את התפילין משום צד כלל)

והאם יש הבדל בין אדם נשוי לרווק?

ןמה לגבי כיסוי הראש בלבד-בלי לכסות את התפילין כלל, וכן ביום שבת?

אם הרב יכול להרחיב ולהביא את המקורות...

תשובה

בס"ד

צריך לכסות את כל התפילין ויש מכסים גם קדימה.
ובענין זה אין הבדל בין נשוי לרווק.

וכן לגבי כיסוי הראש בטלית בשבת ראוי שכולם יכסו ראשם ובמיוחד בתפילת העמידה. ואע"פ שיש נוהגים שרק נשואים מכסים - אנו נוהגים על פי הקבלה שכולם מכסים את הראש. וגם מי שלא מכסה - צריך לכסות ראשו בטלית בעת העליה לתורה.

עוד יוסף חי בראשית וכף החיים סימן ח ס"ק י יא