כילאיים בגינה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/06/02 03:26 יג בתמוז התשסב

שאלה

האם מותר לי לזרוע בערוגה אחת עגבניות ובערוגה שלידה פילפלים כאשר בין שני הערוגות יש 2 בלאטות התקועות עמוק באדמה והמרחק בין הערוגות הוא 5 ס"מ?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

1) דע לך כי איסור כלאיים הוא מן התורה שנאמר "שדך לא תזרע כלאיים", ומשמעותו שאסור לזרוע ביחד, או זה אחר זה, או זה ליד זה, מינים שונים של זרעים לצורך אכילה של אדם (לזרוע כלאיים לאכילת בהמה – מותר).

2) יש הבדל בין מיני הזרעים אם הם תבואה, או קטניות, או ירקות לעניין שיעורי הרחקה.

3) בזריעה של עגבניות ליד פלפלים שהם מיני ירק יש להרחיק טפח (= 8 ס"מ).
בזריעה של קטניות וירק יש להרחיק 6 טפחים (= 48 ס"מ).

4) כל מקום שצריך הרחקה פיזית אפשר להפסיק בין המינים גם בגדר או בצורת הפתח. הגדר – צריכה להיות גבוהה 10 טפחים (80 ס"מ) מעל הארץ, וניתן לעשותה מארבעה חוטים (מדין לבוד) ברווח של 3 טפחים בין חוט לחוט.

בברכה,
עוזיאל