כיור פלסטיק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/10/02 11:57 יט בחשון התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אנו עוברות לדירה חדשה אי"ה בשבוע הבא.במטבח ישנו כיור אחד והוא עשוי פלסטיק.

1.כיצד ניתן להכשירו אם בכלל?

2.כיצד ניתן להשתמש בו לבשר וחלב?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם אכן מדובר בכיור פלסטיק ובהנחה שהדיירים הקודמים לא הקפידו על הכשרות -הכיור טרף.

אם יש אפשרות לחליפו זה הטוב ביותר.
אם אין אפשרות אז יש לצפות אותו הנייר כסף עבה.

אם מדובר בשיש דמוי פלסטיק אז ניתן להכשירו ע"י עירוי מכלי ראשול עליו.
(לפני העירוי לא להשתמש בחם 24 שעות,לנקות אותו טוב,וליצוק עליו חומר מפגל -ורק אז לערות מים רותחים )

יש אפשרות נוספת לשים בתוכו קערה מיוחדת שתשמש ככיור.

2)מעיקר הדין מותר להשתמש בכיור אחד גם לחלבי וגם לבשרי.
יש להשתדל להפריד את מערכות השטיפה בזמנים ובאמצעים שונים (צבעים?)

בהצלחה,

עוזיאל