כיור יחיד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/08/10 03:24 ח באלול התשע

שאלה

שלום רב,

ברצוננו לשאול לגבי דירה עם כיור נירוסטה יחיד במטבח.

ביודענו שלא ניתן לשים כלים בשריים וחלביים באותו כיור (לפני שטיפתם), קנינו משטח חוצץ מפלסטיק-גומי שעליו אנו שמים את הכלים. ברצוננו לדעת האם את המשטח החוצץ ניתן לשטוף כראוי בין שימוש בכלי בשר לכלי חלב (שמונחים עליו), או שצריך לקנות 2 משטחים חוצצים נפרדים שעליהם יונחו הכלים הבשריים והחלביים.

תודה,

יובל

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

יש מתירים לשטוף כלים בשריים אחרי חלביים גם ללא משטח (ילקוט יוסף איסור והיתר חלק ג)

ויש שיטות יותר מחמירות, ואם רוצים להניח משטח צריך ליחד שני משטחים אחר חלבי ואחד בשרי

.

בברכה,

דני ארגמן