כיור אחד בבית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/03/18 00:44 יט באדר התשעח

שאלה

האם מותר שיהיה לי כיור אחד בבית ולא שני כיורים לחלבי ובשרי?

תודה

תשובה

​לשואל שלום,

להלן סדר הנחיות הלכתיות שכתבתי, כשיש *כיור אחד* בבית:

כשאדם בונה בית, יש להתאמץ לתכנן שני כיורים במטבח, אחד לחלב ואחד לבשר.

מעיקר הדין אפשר להשתמש בכיור אחד, כגון בדירה שכורה, אך ישנן מספר מורכבויות מבחינת דיני כשרות, ויש להתמודד עימהן בהתאם.

❗ כהקדמה, ברור שהשימוש בכיור אחד הוא רק *לסירוגין* ולא לבשרי וחלבי יחד.

1⃣ בכיור מונחים לפעמים כלי בשר ופעמים כלי חלב, לרוב כשעליהם גם שאריות של מזון. הכלים עלולים להישטף במים חמים, ובכך הכיור הופך ל"בלוע" מבשר וחלב. קרי: הכיור טרף.

העברת טעם בין הכיור לכלים מתרחשת רק באמצעות חום.

???? לכן- *אין לשטוף כלים במים רותחים* , וכן כששופכים מים חמים לכיור (סינון פסטה לדוגמה), יש לוודא ש *אין כלים בכיור* .

2⃣ גם בשימוש קר, עלולים להצטבר במסננת הכיור שאריות מזון ועירבוב של חלב ובשר.

לכן- גם כאשר משתמשים במים קרים, *יש לנקות את הכיור היטב משאריות מזון בין המינים* .

יש שכתבו עצה לייחד קערת פלסטיק לשטיפת חלבי, ואז לא צריך לנקות את הכיור ואפשר גם להשתמש במים חמים. בתנאי שפתח הניקוז פנוי והמים אינם 'עולים' בכיור.

בקצרה למעשה: *לא להשתמש בחם, ולנקות את הכיור בין חלבי לבשרי ולהפך* .

בהצלחה!