כיבוד לאב נכרי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/01/06 15:54 יט בטבת התשסו

שאלה

האם לגוי מותר לקבל לשון הרע???...

האם גוי מצווה על כיבוד אב ואם???...

איפה בשבע מצוות בני נוח מוזכר עניין המידות (כלומר, איפה למשל מוזכר, שאסור: (1.)לכעוס על מישהו או (2.)לשנוא מישהו)???

מה בקשר לשאר המצוות, האם גוי חייב או פטור????...

אני מבקש מהרב לענות על כל הפרטים האפשריים בבקשה, ולפרט....

תשובה

בס"ד

ברמב"ם בהלכות מלכים פרק ט
"על ששה דברים נצטווה אדם הראשון
על עבודה זרה.
ועל ברכת השם (לא לקלל את ה').
ועל שפיכות דמים
ועל גילוי עריות
ועל הגזל
ועל הדינים"

"וכיצד מצווין הן על הדינין?
חייבין להושיב דיינין ושופטים בכל פלך ופלך לדון בשש מצות אלו ולהזהיר את העם".

"הוסיף לנח אבר מן החי שנאמר 'אך בשר בנפשו דמו לא תאכלו' נמצאו שבע מצות".

למרות שאלה הם המצוות המפורשות. בודאי שיש עוד כמה מצוות חשובות שהם חייבים בהם, אבל לא נתפרשו. למשל יש להם נישואים כמו שכתוב "ודבק באשתו" ולא באשת חברו.

יש להם חיוב לבנות עולם ולכן גוי ששבת - חייב מיתה. כי "לא תוהו בראה - לשבת יצרה". ואם גוי הביא ילדים לעולם - הוא קיים מצוה.

וכן על זה הדרך יש חיובים שונים שהם חייבים בהם והם לא נכללו בשבע המצווה הללו. ומכאן לשאלותיך. הגויים לא מצווים ישירות על המצוות ששאלת בהם. אבל מההגיון הם חייבים בהם.
כמו שאלוקים בא בטרוניה עם אבימלך ועם פרעה. עם סדום ועם כל החוטאים האחרים.

בהצלחה