כיבוד הורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/05/12 11:36 כג באייר התשעב

שאלה

שלום,

אמא שלי מתפללת תמיד בסלון. היום אני הייתי בסלון וראיתי סרט ואז היא באה ואמרה לי לקום ולככת לעשות משהו אחר שלא יפריע לה. אני כעסתי כי היא יכולה להתפלל גם במקום אחר אבל אני לא יכולה ללכת ולראות את הסרט במקום אחר...

השאלה- האם זה היה בסדר שהיא אמרה לי ללכת? האם אני נהגתי שלא בסדר?... אני יודעת שעליי לכבד אותה אבל מה הבעיה שלה היא יכולה ללכת להתפלל במקום אחר...!!! למה להפריע לי?...

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את כותבת: "מה הבעיה שלה היא יכולה ללכת להתפלל במקום אחר...!!! למה להפריע לי?..."

לכאורה זו טענה נכונה מאוד. אם מישהו יכול להתפלל במקום אחד והוא מתפלל דוקא כאן ומפריע לך זה לא הוגן ולא הגיוני. לכן אם אחותך היתה עושה זאת היית יכולה בצדק לומר לה "לכי לחדר אחר ואל תפריעי לי".

בדיוק כאן נכנסת מצוות כיבוד הורים. לנהוג עם ההורים בדרך של ויתור גם כשהוא לא הכרחי.
אם היינו צריכים לנהוג עם ההורים כמו עם כל אחד אחר לא היתה מצווה לכבד את ההורים דווקא.
העקרון של כיבוד הורים הוא שאנחנו ננהג עם ההורים שלנו בדרך אחרת שמעניקה משקל הרבה יותר גדול למה שהם רוצים מאתנו. לא נעשה חשבון אלא נקבל ונקיים את דבריהם - זו הדרך שמראה שיש לנו כבוד מיוחד להורים שלנו.

אגב, את כותבת שאמא שלך תמיד(!) מתפללת בסלון - מהבחינה הזאת את זו שהפרעת לאמא שלך בדרך הרגילה שלה!