כיבוד הורים ודת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/06/13 11:56 כה בסיון התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי קרובה שהחלה בתהליך של חזרה בתשובה.

היא התחילה ללמוד אצל הרבנית .. בשכונת ... בירושלים.

מאז שהיא שם היא כבר עוברת כל גבול והכל לדבריה- בשם הרבנית ....

הקרובה היא קטינה בת 16.5. למשפחה אין התנגדות לתהליך של החזרה בתשובה אך הנושא מתחיל לעבור כל גבול. הרבנית טוענת שאין עניין בבגרויות ובשנת שירות לאומי מאחר ואין זה מועיל לעולם הבא. הבחורה לא מכבדת את הוריה כלל- ואני מדגישה להורים אין התנגדות לחזרה בתשובה ושמירת מצוות אבל הם חושבים כבר שמדובר בכת.

.

כאשר דיברנו עם הילדה והסברנו לה שיש דברים שזה כיבוד הורים היא אמרה שקודם כבוד התורה ומה שהרבנית אומרת אח"כ כולם.

אבקש את דעתך בנושא, אין למי לפנות ואין איך לדעת מה קורה שם בתוך השיעורים באמת.

אבקש להוסיף כי אני בחורה מבית דתי למדתי באולפנא שירתתי בשירות לאומי כך שאין אני מפחדת מעצם חזרה בתשובה של אותה בחורה.

תודה על העזרה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מה שצריך לעשות זה לנסות לרכוש את אמונה של הבחורה, וליצור ערץ שיחה אפקטיבי איתה.

אם באים בצורה בקורתית כלפי ההתנהגות שלה וכלפי הרבנית שלה חושבני שזה לא יצלח,

צריך להבין את הצורך שלה בהתחזקות הזו לתת לזה מקום והבנה על אף הסייגים החריפים שקיימים בתופעה זו,

אם תצליחי ליצור קשר של שיחה טובה איתה תוכלי לאט לאט לחזק אותה בדברים החיוביים ולמעט בסיגים המלוים את התהליך שלה.

בברכה,

דני ארגמן