כיבוד הורים בדרישה נגד ההלכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/12/09 13:58 י בטבת התשע

שאלה

בס"ד

שלום לרב,

אמי לא מרשה לי לצום את הצומות הקלים כלומר כל הצומות חוץ מ ט' באב ויוה"כ

אני יודעת שאני מחוייבת בהם ואין לי רשות להקל בהם אך מצד שני קיימת גם מצוות כיבוד הורים.

כיצד עלי לנהוג??

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אני מציע לך להראות את התשובה הזאת, שלי, כאן, להורים שלך ולומר להם שצריך לשוחח בנחת ולהקשיב זה לזה.
אם אמא שלך חוששת לבריאותך אז תסבירי לה שאת תתחילי את הצום ואם תרגישי לא טוב אז תשברי את הצום.
תשתדלי להפציר באמך, אבל אל תריבי בגלל זה.

לפי פרוש רש"י, ולפי ההלכה, מצוות כיבוד הורים לא קיימת כאשר ההורה דורש דברים שלא כהלכה.
"דברי הרב (הקב"ה) ודברי התלמיד (אביו או אמו) דברי מי שומעין?" רש"י בראשית פרק ג פסוק יד.
על הפסוק (ויקרא יט; ג) "איש אמו ואביו תיראו ואת שבתתי תשמרו אני ד' אלהיכם" אומר רש"י: "ואת שבתתי תשמרו - סמך שמירת שבת למורא אב, לומר אף על פי שהזהרתיך על מורא אב, אם יאמר לך חלל את
השבת אל תשמע לו, וכן בשאר כל המצות".