כיבוד אב ואם בכל מקרה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/05/07 13:21 כח באייר התשסז

שאלה

שלום רב,

כאשר אדם רוצה מאוד לכבד את הוריו, אבל הוריו עושים מעשים שמבזים אותו וגם אותם בפני החברה הסובבת (אשתו, כלל המשפחה, וחברים), מהם החובות שלו כלפי הוריו? הוא מעוניין מאוד לכבד אותם אבל הם גורמים לו ולעצמם נזק של ממש בבושות שהם עושים לו, לא בכוונה להזיק אלא בשל חוסר שיקול דעת וחוסר מחשבה חוזרים ונשנים.

תודה רבה,

תשובה

ב"ה

שלום.

בעיקרון כיבוד אב ואם מתקיים אפילו במחיר של ביזיונות.
זה העיקרון וכל מקרה ומקרה נדון לגופו של מקרה בהתאם לסיטואציה .
ודע לך שיש 2 מצוות שונות : כבוד אב ואם ומרא אב ואם עיין גם בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/45866
ובקישור ששם.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.