כוס זכוכית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/01/02 06:31 כה בטבת התשסב

שאלה

שלום רב!

ברצוני לשאול מס' שאלות לגבי שתיה בכוס זכוכית (לפי הספרדים):

1.במסעדה בה מוכרים חלב ובשר(בעיה של כלי טרף ו\או בעיה של הטבלת הכלי במקרה שנקנה מגוי)

2.במסעדה חלבית\בשרית(בעיה של הטבלת הכלי)

ואם יש בעיות נוספות בענין זה אשמח אם תתיסס אליהן.תודה.

תשובה

בס"ד

שלום

זכוכיות של היום נחשבת כמו חרס של פעם מכיון שמערבים בה הרבה חומרים שונים שאין לנו שום הבנה מה הם גורמים לכלי. על כן אם מדובר בדבר קר - אין בזה חשש טרף אבל לכתחילה לא שותים דבר קר בכלי שאינו כשר.
דבר חם בכלי לא שותים אם יש חשש ששתו בזה משהו בשרי.

כוסות שמיועדים רק לקפה תה וכד' ולא למרק בשר וכד' - אין בהם חשש טרף

אם יש לך חשש שהכלי לא הוטבל - שתי בכוס פלסטיק או כוס חד פעמית ואם כבר מזגו לך - האוכל לא נאסר