כוננות בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/01/07 22:46 ב בשבט התשסז

שאלה

שלום רב,

שאלתי היא בנושא כוננות בשבת.

אני צריכה להתחיל לעבוד בחברת תרופות העבודה כוללת מתן תרופות למגוון רב של חולים: סופניים,אנטיביוטיקות כימותרפיה וכו' .

התפקיד שלי הוא לדאוג שמרשמים יגיעו להכנה בבית מרקחת ויגיע למטופל בביתו . עבודה זו כוללת גם כונננות של 1 לחודש בשבת (כוננות טלפונית ללא צורך בנסיעה) במקרים דחופים . שאלתי היא האם מותר לעבוד בעבודה זו? הכוננת היא הכרח ואי אפשר לעבוד בחברה מבלי לעשות כוננות בשבת.

רב תודות

תשובה

שלום וברכה
חסרים נתונים בשאלה - הבה נניח שכל החברה שומרת מצוות": האם היא הייתה עובדת בשבת ? האם זה אכן פיקוח נפש ?
לאור זה ניתן לפסוק.
אנא השלימי את הפרטים ואז נדע.

כל טוב