כונות בתפילה. אימייל בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/02 16:14 כח בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

האם יש סיבה מדוע אנו מוצאים סידורים עם כוונות שם ה' וכד' רק אצל עדות המזרח?

האם ידוע לרב על סידורים דומים למתפללים בנוסח אחר.

ב.האם טוב לכוון במעט מזמורים ולדלג כאשר מגיע החזן ל'ברכו' או להתפלל מהר יותר בקצב של החזן.

ג. נישלח לנו דאר אלקטרוני בשבת (מחו"ל) האם מותר לפותחו או שצריך לזרקו מבלי לעיין בו?

בתודה שבוע טוב וחודש טוב

תשובה

בס"ד

א- יש סידורים אשכנזים עם כוונות
ב- עדיף לבוא מעט מוקדם ולקרוא את כל המזמורים ולכוון בכולם.
אם התחיל עם החזן יכוון במזמורים את עיקר הכוונה -דהיינו "פשט המזמור" אפילו אם יתעכב מעט אחרי החזן, ואם החזן קורא יותר מהר ממנו לא ידלג אלא יתפלל בקצב שלו אפילו שמפגר אחרי החזן.
ואם רוצה לקרוא "קריאת שמע" עם החזן - עדיף לדלג מאשר לקרוא בלי להתיחס לפשט הפסוקים.

כל זה ב"זמירות" אבל בתפילת שמונה עשרה יכוון להתפלל מעומק הרצון ככל שיכול אפילו שמפסיד קדושה וכד'.

אם נכרי שלח אימיל בשבת - מותר.
אם שלחו יהודי - אסור.