כוח המחשבה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/09/03 14:08 כא באלול התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

לפי הזוהר טמון במחשבה כוח רב ועצום.כלומר אפשר ל"הזמין" דברים חיובים והם יקרו..למשל אם איבדתי משהו אז אני חושבת ומדמיינת שאני מוצאת אותו-ואז כעבור זמן מה האבדה נימצאת.שאלתי היא: נגיד ואני חושבת בכיוונים רציניים יותר כגון איפה אני אגור בעתיד או למי אנשא או שאצליח בלימודיי...אז זה לא משנה את גורלי?..למרות שאני יודעת שאפשר לשנות את הגורל ע"פ חזרה בתשובה וכו'..אבל כאילו האם אני באמת "מקלקלת" את מה שהועד לי מלכתחילה-אולי אבא בשמיים תיכנן לי משהו יותר טוב ואני סתם מקלקלת את עתידי ע"י מחשבות ודימיונות{חיובים כמובן!}..?

אם תוכל לענות במהרה אשמח על כך! וממש תודה מראש!ויישר כוח על העזרה והתמיכה שאתם נותנים לי ולאחרים כמותי.תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כח המחשבה הוא כמו כח התפילה. יש כאלו שמתפללים והתפילה משפיעה ויש כאלו שנענים לפני שמתפללים - ["טרם יקראו ואני אענה"] כי הם פועלים בכח המחשבה.

לכן, הכללים בעניינים אלו הם שווים.
מה שמותר לך להתפלל עליו - מותר לך לרצות אותו.

[ומה מותר להתפלל?]
בדר"כ אנו מתפללים שרצון ה' המתגלה לנו בתורה ובדברי הנביאים - הוא הטוב והוא יתממש.

אנחנו לא מתפללים שפלוני יתחתן עם פלונית כיוון שזה לא דבר שבוודאי נכון. אבל בוודאי נכון שיתחתן ולכן מתפללים על זה.

כך אנו מתפללים על גאולה, שלום, פרנסה, רפואה וכדו' - כי כולם רצון ה'.

וראי:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=5877

בהצלחה