כוחם של החרטומים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/05/12 17:32 ט באייר התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב..

כשמשה הראה לפרעה את האותות המקל שהופך לנחש והיד שהופכה למצורעת..האנשים של פרעה עשו את אותו הדבר הפכו את המקל שלהם לנחש..איך זה יכול להיות?מה אז היו קסמים וכישופים שעשו דבר כזה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אכן לפי עדות התנ"ך, גם על פי ממצאים מחוץ לתנ"ך, פעלו בעולם הקדום קוסמים ומכשפים. בתנ"ך נזכרים במפורט בלעם הקוסם ובעלת האוב מעין דור (שהעלתה את שמואל באוב).
בין המפרשים יש דעות שונות האם אלו מעשים אמיתיים שמופעלים בכוחות שלא מוכרים לנו כיום או שזו אחיזת עיניים שקרית.
ועיין:
http://tora.us.fm/tnk1/messages/ljon_jorj_xrfm_0.html