כוונות מגילת אסתר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/02/02 04:50 י באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני קורא השנה מגילת אסתר ורציתי לדעת אם יש איזה כוונות שאני צריך לכוון או דברים שעלי לעשות?

תודה רבה ויישר כוח על כל עבודת ה' שאתם עושים.

תשובה

בס"ד

אם כוונתך לכוונות פשוטות - הכוונה היא למחות את עמלק, לקבל אומץ, מסירות נפש, אמונה בתפילה, לדעת את הדרך לבית המקדש, ובפשטות לקיים מצוות חז"ל לקרוא מגילה לילה ויום.
להתחבר עם מה שעשו מרדכי ואסתר וכל היהודים בימיהם. ולחזור על כך גם היום במה ששיך אלינו.
האורות שלהם מאירות גם היום.
---
יש כוונות יותר מורכבות נמצאות בספר אור חדש של המהר"ל.

-----
יש כוונות על פי האר"י ז"ל נמצאות בשער הכוונת של האר"י ז"ל או בקיצור הכוונות לרמח"ל.
כמדומני שיש "מגילת אסתר" בהוצאת אהבת שלום עם הכוונות המסודרות.