כוונה בתפילה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 20/08/02 23:40 יב באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב בניהו ברונר , רציתי לשאול על הנושא של תיאוריו הרבים של הקב"ה (גם כן תיאור), ועל איך שאני מצליחה (או שלא) להתחבר אליהם, הקטע הוא, שכשאני מתפללת קשה לי מאוד להתרכז ולהתכון בתפילה מפני שאין לי מושג, לא כי אני לא מאמינה אלא כי אני לא מבינה, את התיאורים האלו אני לא מצליחה, מרוב גדולתו ומרוב יראה ממנו להתעמק בתיאורים האלו, ולכן בכל הקטעים כמעט בתפילה של התשבחות ופיאורים אליו קשה לי להתרכז ואני לא מצליחה להתכון. יוצא לי מכך שאני מרגישה כפויית טובה כי רק בקטעים של הבקשות אני מצליחה להתכון כי יותר קל לי להתכון בצרכים שלי כי אני מבינה אותם. וידוע לי שהקטעים האלה הם נורא נורא חשובים בתפילה, וכשאני לא מתרכזת בהם אני לא מרגישה טוב עם התפילה שלי.

תודה.

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת נצבים-וילך תשס"ב

שבוע טוב!

ראשית אני מעריך את רצינותך בענין התפלה, ורצונך לכוון בכל מילה בתפלה. הרגשת גדולתו של ה' יתברך ויראה מפניו גם היא טובה ורצויה, אלא שבתפלה כל התיאורים הם או שלילת חסרונות מה' כמו "חי העולמים" ועוד או הפעולות שהוא עושה לנבראים. כיון שכל התארים מתייחסים אל השפעתו אלינו ניתן לחשוב על כך כמו שחושבים על הבקשות. לדוגמא בברכה שניה של תפילת העמידה אנו אומרים: "רופא חולים, מתיר אסורים" ועוד, אנו מכירים פעולות אלו מחיינו.
צריך לנסות לחשוב על כך כפי שאת חושבת על הבקשות.
צריך סבלנות ובצורה איטית ניתן להתקדם בתחום זה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת