כהן

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 25/08/02 18:13 יז באלול התשסב

שאלה

כבוד הרב, שלום רב!

אני כהן רווק בן 24.מתוקף היותי כהן עלי להקפיד קצת יותר בנוגע לאיסורי ביאה הייתי רוצה לדעת האם החובה כי אשתי תהא "בתולה" אוסרת עלי להתחתן עם מי שאינה כזו מבחינה רפואית ומסיבות שאינן קשורות לדריסת איש? אודה לך אם תענה לי בהקדם

תשובה

שלום וברכה,
כהן אינו חייב לשאת רק בתולה אלא אם כן הוא כהן גדול. יחד עם זאת אתה צריך להקפיד שאשתך לעתיד לא תהיה גרושה או חללה או גיורת או
אחת שנבעלה לגוי.דיני הנישואין של הכהן מפורטים בספר "אבן העזר" סי' ז'.