כהן הנשוי לגיורת לחומרה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/02 03:20 כ בתמוז התשסב

שאלה

אני כהן נשוי לאישה שעברה גיור "לחומרה" היא יהודיה אבל כיוון שהיה ספק מסוים לגבי המיסמכים היא החליטה לעשות גיור ליפני שהיתחתנו ביכדי שהבנים שלנו יהיו יהודים בטוח על פי ההלכה עכשיו היתברר לנו שישנו מוסג חלל ואם הינו מתחתנים כאשר היא גויה ורק לאחר מזה היא היתה מתגירת עם הילדים לא היתה שם בעיה של חלל הם היו נחשבים לגרים רגילים לכל דבר יש לנו שלושה ילדים ורציתי לדעת האם הם בגדר חלל מה זה אומר שהם חללים ולכמה דורות הם יהיו חללים ואיך אפשר להוריד את החללות מהם

תשובה

ב"ה

אשר שלום.

סוג זה של שאלה צריך לברר בבית הדין בו הוחלט לגייר לחומרא.
יתכן שהם ידעו שאתה כהן ויתכן שלא .
אל תתעצל גש עם מספר התיק ועם המסמכים הרלוונטים
וברר את זה אצלהם .
כשיהיה בידך סיבת הגיור לחומרא פנה בשאלתך שוב.

בברכה,

עוזיאל