יש לי שאלה דחופה על השבת ואשמח שתענו לי עליה מהר ככל האפשר:)

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/06/20 12:01 ד בתמוז התשפ

שאלה

האם מותר לפוצץ צינור קונפטי בשבת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי מה שאני יודע, פעולה סיבובית מפעילה איזה לחץ אויר שמעיף את חלקיקי הנייר, וזה כעין הפעלת השעון שהוא לא היה פעיל וכעת נוצרת האפשרות של השימוש בשעון, ומכיוון שאנו סוברים שאסור לעשות פעולה יוצרת, שהיא לא הייתה עד כאן, גם בנידון זה אין לעשות דברים אלו, אמנם יתכן שלילדים אין לאסור, כפי שאין אנו אוסרים לילדים לשחק במכשירים עם קפיץ.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי