יש הרבה אסונות בישיבה שלי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/10/02 15:28 יט בחשון התשסג

שאלה

א. בזמן האחרון נפגעים אצלנו בישיבהש אני לומד בה הרבה ילדים אחת שבר את הרגל שניים שברו את היד אחד נקע את היד אחד אמא שלו נפטרה ויש שלשה אחים שאבא שלהם נפטר וכו' האם זה מקרי או לא ?

ב.מאז שאנחנו (הקבוצה שלנו בעזרא) בכיתה ג' המורים\המדריכים שלנו נפגעים ארבעה מורים נפגעו ברגל והאמהות של שניים מהמדריכים שלנו נפטרו האם זה מקרה או לא?

תשובה

בס"ד

א- לא.

ב- לא.

-----

לכן, דחוף דחוף = יש לעשות את הדברים הבאים.

א- לבדוק מזוזות.

ב- פדיון נפש - זאת אומרת לקחת צדקה מכל התלמידים, כל אחד לפי כוחו, וביום שבו אתם אוספים את הצדקה - תחלקו אותו לעניים הגונים.

ג- במקרים מסוימים טוב לעשות "כפרה" כמו שעושים בערב יום כיפור. ולכן טוב לומר על כסף הצדקה הנ"ל את נוסח הכפרות "זו חליפתינו תמורתינו כפרתינו. זה הכסף ילך לצדקה ונכנס אנו לחיים טובים ולשלום"
(יש עושים כפרה בכסף ויש בעופות. ולזה צריך שאלת רב יותר ממוקדת)

ד- לפנות לרב גדול שמכיר אתכם - אולי אתם צריכים "תיקון". אולי אתם מחזיקים בידכם איזו עבירה ח"ו והיא בעניכם כהיתר. והקב"ה רוצה לעורר אתכם על כך - אבל אינכם רואים זאת כיון שזה בעניכם כהיתר.

והוא רחום יכפר עוון.