יש אלוקים בסימן קריאה או בסימן שאלה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/11/02 11:01 ג בכסלו התשסג

שאלה

כאשר אתה נולד למשפחה דתית וגם בהרבה משפחותחילוניות מהרגע שאתה נולד אומרים לך שיש אלוהים למעלה שברא אותנו,אבל מה עושה בןאדם שבשלב מסויים איבד את אמונתו באלוהים והוא תוהה בכלל איך יודעים שיש אלוהים ומי ברא אותו?לבן אדם כזה אי אפשר לתת פסוקיםמהסידור וכאלה..אז מה אומרים למישהו כזה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

דעי לך כי במקום שנגמר השכל מתחילה האמונה.

אמונה זה מעל השכל לא צריך הוכחות כדי להאמין.
האמונה טבועה באדם .
כמו שאדם לא מבקש הוכחה מאבא שלו שהוא אכן האבא שלו ,כי הוא מאמין שכך היא המציאות.

אם האדם שואל את עצמו שאלות אמת והוא מחפש תשובות אמת אז מהר מאוד הוא ימצא את ההוכחה שיש אלוקים.

אבל אני לא יכול להתאפק מלשאול אז איך יש עולם כ"כ חכם ומתוחכם?
ואיך יש מרחבי חלל אינסופיים מסודרים להפליא?

עייני עוד ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11465

בברכה ,

עוזיאל