ישיבה נפרדת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/05/02 02:44 כ בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

1 האם יש בעיה לעשות סעודה בנים ובנות כאשר יושבים בשולחנות נפרדים?

2 האם מותר לעשות שיעורים כשיושבים בשני מעגלים נפרדים?

תשובה

ב"ה
משהברכה ושלום.
אשתדל לענות על שתי השאלות ביחד:

כאשר רצו לעשות בבית המקדש שמחה של מצווה ,חיפשו את הדרך ששמחה זו תתבצע
בטהרה,
בריכוז,
בעוצמה משוחררת
ב…שמחה.
ולכן חיפשו את הפתרון המתאים , להפריד בין הבנים לבנות .(מסכת סוכה)

שום דבר לא השתנה בין דור אנשי בית המקדש לדורנו אנו ,אותו מתח בין בנים לבנות היה קיים אז והוא קיים היום.
המשיכה המינית היא חיובית טובה ובריאה, והיא צריכה להיות בתוך מסגרת המשפחה, זו סביבתה הטבעית,
אך אם היא מופיעה ומתממשת טרם זמנה היא משמשת גורם הרסני ושלילי.
על אחת כמה וכמה שמדובר באוירה של קירוב דעת כמו שאמרו חכמנו "גדולה לגימה שמקרבת את הלבבות".

על כן כדאי לשאוף לקיים פעיליות נפרדות בין בנים לבנות , וצריך לשקול רווח רוחני מול הפסד רוחני,
בהתחשב בסוג האנשים הסועדים יחד במציאות החיים הספציפית שאינני מכיר דרך השאלה שהרי יהיה זה אבסורד לקיים כל הזמן פעילות מעורבת ורק בלימוד או שיעור להפריד?

צריך לזכור כי מטרת ההפרדה היא לגרום לריבוי קדושה בעם ישראל על מנת שנוכל להתקרב קרוב , קרוב לאלוקים ללא מחיצות של איסורים או עוונות, ואז להרגיש את נועם ה השורה עלינו , ומצליחנו במשלח ידינו.
בברכה,

עוזיאל