ישיבה מעורבת-בנים ובנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/02/02 23:03 כח בשבט התשסב

שאלה

בעזרת צור ישראל וגואלו יום שני כ"ט שבט התשס"ב ליצירה עיה"ק ירושלים תובב"א

שלום לכבוד הרב שליט"א!

ברצוני לבקש מאת כבוד הרב את חוות דעתו בענין ישיבה מעורבת של גברים ונשים ומידת האיסור בזה, אם קיים לדעתו,וכן אם יש לחלק לדעתו בין שיעור תורה,ישיבה נפרדת ללא מחיצה,חתונה,

רווקים ונשואים וכו'

וכן האם יש חילוק בין להשתתף באירוע כזה לבין לערוך אותו.אודה לרב אם יוכל לפרט את תשובתו

במקורות.

בברכה,

יובל.

תשובה

בס"ד

שלום

המקור לאיסור ישיבה של בנים ובנות יחד הוא בבית המקדש שהיתה שם הפרדה בין הגברים לנשים בעזרה וכשזה נעשה אמרו חז"ל שנעשה שם "תיקון גדול".
אם בבית המקדש הקפידו על כך - על אחת כמה וכמה שצריך להפריש בניהם בשאר מקומות.

ואע"פ שהרפורמים החליטו פעם שישיבה נפרדת בתפילה היא מיותרת כיון "שכשאדם בא לבית הכנסת הוא בא להתפלל ולא להסתכל על נשים ח"ו".
אעפ"כ התברר אחרי שנים שדרך זו נכשלה בגדול ורוב הריפורמים לאט לאט יוצאו מכלל ישראל על ידי נישואי תערובת וכד' - תחילת הענין היה בפריצת הגדר של ישיבה משותפת. וד"ל.

להשתתף באירוע כזה מותר בקושי . זאת אומרת מותר לך לבוא אבל אין צורך לשבת ולשבת ולשבת כל הזמן עם כל הנשים. או שתמצא פינה נעימה ללא תערובת או שתהיה בחתונה זמן קצר ביותר.