ישיבה במסעדה לא כשרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/02/11 22:07 כג באדר א'

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

האם מותר לשבת במסעדה לא כשרה

עם חברים לעבודה? בלי לאכול.

(שמוכרת בשר וחלב לדוגמא)

תודה!

תשובה

בס"ד
נראה לי שאסור משום מראית עין, זו לא רק מראית עין שקשורה לגזרות חז"ל אלא מראית עין פשוטה. ראיה לדבר, מעשה שקרה לחבר שלי - שנראה רב לכל הדעות, הוא ישב פעם במזנון לא כשר ושתה פחית שתיה. לפתע הוא ראה משפחה דתית מתישבת במקום. הוא קם וניגש לאבי המשפחה ושאל אותו האם הוא יודע שהמקום לא כשר. אבי המשפחה התבונן בחבר שלי נדהם ואמר: "ראיתי אותך והייתי בטוח שהמקום כשר"...

שכנע אתה את החברים שלך לבוא אתך למסעדה כשרה - כך יזכו גם הם לאכול כשר.

עלי להדגיש כאן: לעיתים אנשים שמקפידים על אוכל כשר אוכלים במסעדות שאין להם תעודת הכשר. לעיתים אוכלים שם רק אוכל ארוז. בכל מקרה אם לא נקנה אוכל בכל מקום שאינו כשר הדבר ידרבן את בעלי העסקים להשיג תעודת כשרות. אם אנחנו משתמשים בשרותי מזון שאינו כשר - אנחנו פוגעים באלו שמחזיקים תעודת כשרות ומשתדלים גם בממון וגם במאמצים נוספים. מוטלת עלינו החובה לעודד את הכשרות בארץ. הדרך הנכונה לעשות זאת היא להתארח ולאכול רק במקום שיש בו תעודת הכשר.