ירושה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/19 23:11 טז באב התשעט

שאלה

שלום,

גדלתי מגיל קטן עם אחיותי הגדולות אצל סבתי מצד אבא, לאחר שהוריי התגרשו. בשנתיים האחרונות לחייה סבתא גרה אצלנו בבית מסיבות בריאות ואחרות (אני נשואה) ולאחר שנפטרה אמרתי לכל המשפחה להגיע לעזור לסדר את הדברים שלה (שהיו גם במחסן סמוך לביתנו).

סבתא קודם היתה גרה בירושלים וכך כל המשפחה, אנחנו בחיפה.

אף אחד חוץ מאחיות שלי לא הגיע לסדר וחילקנו את הדברים ביננו, מה שנשאר אבא שלי לקח לדירה שלו בירושלים שגם משם לא הגיעו כמעט לאסוף דברים (אפילו שחלק כבר סידרנו לכל אחד בארגז).

נשאר מכשיר חשמלי ותכשיט בשווי כמה אלפי שקלים יחד.

אבא שלי שלא מדבר עם אחיו בעקבות ירושה אמר שהם חייבים לו כסף ושאשאיר את זה לי.

כיצד עליי לנהוג?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ירושה יכולה להביא למריבות בין בני משפחה, ולכן עדיף לתת לגורם חיצוני שיחלק את הרכוש, אבל אם אי אפשר, נראה שהירושה שייכת גם לאחי האב, אלא א"כ הם לא באים לקחת את חלקם. ומה שאביך טוען שהם חייבים כסף צריך להביא על כך ראיה, ובייחוד שהירושה בידך ולא בידי אביך, ואת לא יודעת דבר אודות הכספים והחובות, כך שנראה שאי אפשר להסתמך על כך ויש להודיע לכולם על סכום זה ולחלק לכולם בשווה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ