יצר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/02/10 16:12 ח באדר התשע

שאלה

שלום רב.

האם רק במקרה והאישה הולכת בצניעות הגבר יכול לשלוט ביצרים שלו? האם זה עקרוני אם אני הולכת עם חולצה קצרה או ארוכה, או שהוא בכל מקרה יכול לשלוט ביצרים שלו?

תודה רבה :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אין אחידות בשליטה ביצרים. יש מי שיראה בחורה לבושה למהדרין ולא ישלוט ביצר. ויש מי שיראה בחורה בלבוש קצר ביותר וישלוט ביצר.
חז"ל תקנו את ההופעה של הבנות לא בשביל להציל את הבנים מיצרם, אלא כדי שהבנות יופיעו בצניעות.
חז"ל קבעו את אורך הבגדים כדי שעקר הגוף יהיה מכוסה.
לכן כשאת מחליטה כיצד להתלבש על תחשבי על היצר של הגברים אלא על מידת הצניעות שלך.