יציאה עם תינוק אחרי הלידה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/04/08 13:29 ט בניסן התשסח

שאלה

במשפחה שלנו נהוג לא להוציא את התינוק לנסיעה ממושכת אם לא מקרה חירום למשך 40 יום מיום לידתו.

אם יש לזה בסיס הלכתי או ביסוס בקבלה.

בעלי ממוצא אחר ולא מאמין בזה.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לכם מזל טוב.

לא שמעתי על מקור הלכתי בזה.
יתכן שיש לזה מקור בסיפורי סבתא .עייני תשובתי עין הרע ב:https://www.kipa.co.il/ask/show/116632

ובכל מקרה אם יוצאים עם תינוק יש לשמור על כללי בטיחות נאותים כגון כיסא חגור באוטו לשים לב שהמזגן או משב רוח חזק לא יטפחו על פניו וכמובן שהלבוש יתאים למזג האוויר וכ"ו.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.