יציאה לחו''ל לקברות צדיקים

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 27/08/02 23:23 יט באלול התשסב

שאלה

בפת"ש,או"ח סי' תקסח' (אות כ')מובא בשם ר"י ובשם "פרי הארץ":"שאף אם יושב בא"י ונפשו איוותה להשתטח על קברי הצדיקים בחו"ל ...שרי לילך על דעת לחזור"

האם מכאן נתיר יציאה לאומן וכד' או שרבו האוסרים על המתירים?,ומי הם האוסרים?נא בדחיפות תשובתכם עוד מעט רה"ש !!! בתודה ובברכה.

תשובה

אילן שלום.
דעת הגר"מ אליהו היא שעדיף לא לצאת לחו"ל, וללכת לקברות צדיקים בארץ. כל התפילות כולן עוברות דרך ארץ הקודש. ולכן עדיף שילך או אל קברי האבות או רשב"י שהיה רבו של ר' נחמן או קברי כל התנאים והאמוראים הקבורים בגליל ובשאר הארץ. ואם מאוד רוצה, מותר.
בברכה, צבי קוסטינר.