יציאה לחו''ל לקברות צדיקים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 27/08/02 23:25 יט באלול התשסב

שאלה

בפת"ש,או"ח סי' תקסח' (אות כ')מובא בשם ר"י ובשם "פרי הארץ":"שאף אם יושב בא"י ונפשו איוותה להשתטח על קברי הצדיקים בחו"ל ...שרי לילך על דעת לחזור"

האם מכאן נתיר יציאה לאומן וכד' או שרבו האוסרים על המתירים?,ומי הם האוסרים?נא בדחיפות תשובתכם עוד מעט רה"ש !!! בתודה ובברכה.

תשובה

לכבוד הרב אילן אלפונטה
שלום רב
גם אם רבו האוסרים על המתירים לצורך שציינת, אפשר לסמוך על המתירים. הרי הרב הגאון שלמה גורן זצ"ל השתטח על קבר הגר"א, טרם חתימת חיבורו על הירושלמי, וכן נהגו עוד גדולי ישראל. ובודאי שאי אפשר לומר על כל חסידי ברסלו שהם עוברים על ההלכה, כי בזה הם משיגים תוספת קדושה וכוונה בתפילות הימים הנוראים, וישב זה צד מצוה.
אולם נראה לי, שלו היו שואלים את רבי נחמן מברסלו מה הוא היה מעדיף: אם ייצאו מא"י (שהוא כל כך עורר לבוא אליה) להשתטח על ציונו, או שיישארו בא"י, בודאי היה מכריע לאופן השני. וגם הרמ"א והגר"א ושאר קדושי עליון הטמונים בחו"ל, בודאי היו מוחלים לכל מי שלא מגיע להשתטח על ציונם, כדי שלא לצאת מא"י.
בברכת שנה טובה
אייל משה קרים