יעצו עלי רע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/01/14 16:32 כה בשבט התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב !!

פעם הייתה לי חברה ואז שנפרדנו חזרתי בתשובה וגיליתי אחרי תקופה שלא הבנתי למה כולם שונאים אותי אז גיליתי שהיא אמרה עלי עליי שקרים ובכך גרמה לכולם לשנוא אותי .. מה אתה מציע לעשות ? תודה .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תשתדל להוציא מעצמך מחשבות כאלה. תנסה לא לחשוב על כך ואפילו לא להאמין לשמועות הרעות הללו.
בכל מקרה, גם אם זה נכון - זה רק לרעתה. בסופו של דבר מי שעושה רע - הרע חוזר ופוגע בו.
לכן אל תסחף לתגובות שליליות - תתעלם מכך לגמרי. אתה תהיה טוב ותעסוק בטוב.
תבנה לך את החיים שלך עם הרבה אמונה ואהבה.
תחפש ותמצא לך בת זוג ראויה ותקים אתה יחד את ביתך.
תתרחק מלשונות רעות ומחשבות רעות - תחשוב טוב, תעשה טוב וממילא תזכה לרוב טוב מאלוקים ומבני אדם.