יעל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/05/18 10:24 טז בסיון התשעח

שאלה

שלום וברכה,

לא פעם תהיתי לגבי השם "יעל"

מצד אחד שמעתי שזהו שם טוב וחזק "תבורך מנשים יעל" ועל הרבה שמשנים את שמם לשם זה שכן יש בו סגולות חיוביות

מצד שני - כשהעמקתי בתכונות שם זה מצאתי שהוא מביא איתו בעיקר תכונות קשות - מאבק, מלחמה וכו'...

כמו כן יצא לי לעיין בספר "המהפך 4" של הרב זמיר הכהן בו הוא מציין את השם יעל כשם של מישהי חסרת מנוח...

ובנוסף, יצא לי להכיר המון בנות (בצורה קיצונית לשאר השמות) בשם "יעל" שחוות הרבה קשיים נוראיים בתחומי הבבריאות, הזוגיות, הנפש וכו'

אשמח להבהרה אחת ולתמיד.

האם יש מקום למישהי בשם יעל לשקול שינוי שם למרות שהוא נחשב "שם טוב" ?

תשובה

ב"ה

יעל שלום.

השם יעל הוא שם טוב.

היהדות דוגלת בשינוי המעשים ולא כל כך בשינוי השמות .

משנים שם או מוסיפים שם רק במקרים מאוד מיוחדים ובודדים.

כדאי לך להשרא עם השם יעל.

שם מקסים,

יש בו הרבה חן וחסד,

יש בו אפילו אות של שם השם.

יש בשם הזה זרימה וחיים (הגימטריה של יעל - 110 = "כמים" )

"תברך מנשים יעל"

בהצלחה בחיים,

עוזיאל אליהו,

.