יעוץ

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/05/11 22:43 כט בניסן התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בת 22 ויוצאת עם בחור בן גילי הלומד בישיבת הסדר כ4 וחצי חודשים. אנחנו אוהבים אחד את השני ומדברים כבר על חתונה. שבוע שעבר דיברנו שיחה ארוכה ובסוף השיחה הוא סיפר לי שעד לפני כיותר מחצי שנה הוא היה נכשל בטהרת הברית ועושה את זה כדרך קבע פעם בשבועיים כשהיה נכנס לאתרים באינטרנט.. הייתי המומה למה שסיפר לי והחלטתי לקחת הפסקה מהקשר לכמה זמן.. הוא מאוד הצטער שסיפר לי את זה וטען שעשה זאת כדי שלא יהיו בנינו סודות ובגלל שהוא רוצה שהקשר בנינו יהיה גלוי ופתוח אבל בדיעבד הוא הבין שעשה טעות..

הוא ביקש ממני להתקשר לרב שהתייעץ עימו אחרי השיחה שלנו ועשיתי זאת אך אני מרגישה שזה לא ממש עזר ואני צריכה עוד יעוץ והכוונה..

רציתי לדעת מה דעתו של הרב בנושא ומה עלי לעשות..

זה נשמע לי מוגזם שהיה לו את הצורך לעשות זאת אחת לשבועיים והמעשים שעשה הפכו אותו לבחור מגעיל קצת בעיני.. האים אני מגזימה והרבה נכשלים בזה או שבאמת יש לי סיבה מוצדקת לאיך שאני מגיבה..??

תודה על זמנך מראש!

תשובה

ב"ה

שלום,

אכן זו טעות לדבר על כך ובפרט עם בת זוגו,

כי אם הוא עשה תשובה אז זה שייך לעבר וזה נמחק,

ואם לא עשה תשובה אז מה התועלת בסיפור הזה? רק לזעזע אותך? הרי זה לא יצר יותר פתיחות.

בנות פחות מבינות את המלחמה שיש לבנים בתחום הזה לכן גם מזדעזעותת ונגעלות כשמספרים להן.
זו תופעה שקיימת, כל אחד נמצא במלחמה הזו, יש מי שנאבק ומנצח, יש מי שנופל וקם נופל וקם, יש מי ששורד כל הזמן, על כל פנים יש כאן גבורה ראויה להערכה.

התגובות שלך הם נומליות ושום הסברה רציונאלית לא אמורה להרגיע את סערת הרגשות הזו.

השאלה מה הלאה?

זה שאת נגעלת זה לגיטימי, מצד שני את שופטת אדם שנמצא במלחמות שאת לא מכירה, ואם אני מבין נכון הוא כבר נגמל מזה,

כדאי לקחת זמן ולנסות להסתכל אחרת.

בברכה,

דני ארגמן