ימי נידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/04/10 12:56 כד בניסן התשע

שאלה

בס"ד

שלום רב.

אני עומדת להתחתן בעוד כשלושה שבעות.

אני מתחתנת עם בחור חרדי ספרדי, כאשר אנו נתחיל לחיות יחד ואני אצטרך לשמור נידה האם כדאי לי לישון איתו באותו חדר או שזה אפשרי שיהיה לי חדר בנפרד כי גם ככה הבית שאנחנו מקבלים זהו בית קרקע מאוד גדול ויש המון חדרים האם זה טוב או לא טוב שאני ישן בחדר אחר ?

יום טוב ובשורות טובות .

תשובה

בס"ד
שלום רב,
מקובל שהאיש והאישה ישנים בחדר אחד - אלא שמרחיקים את המיטות.
התקופה שהאישה נידה אינה תקופת ניתוק בין האיש והאישה אלא תקופה שהקשר כולו הוא רוחני יותר.
אם ישנים באותו חדר אפשר עדיין לשוחח זה עם זו ויש תחושה של קרבה רוחנית למרות המרחק הגופני.
לכן הייתי ממליץ להגיע לקשר עמוק, נעים ונוח כך שיהיה לכם עניין להמשיך לגור בחדר אחד - אמנם בריחוק גופני, אבל בקירבה רוחנית ורגשית.
מזל טוב!