ילד מחוץ לנישואין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/03 04:02 ג בתשרי התשסד

שאלה

שלום רב! רציתי לדעת:א.מה נחשב ילד שנולד עוד לפני שהוריו התחתנו? האם יש עליו איסור??מדוע?

תשובה

בס"ד

כדי להביא ילדים לעולם ציוה הקב"ה שבעל ישא את האשה ויקיים מצוות פריה ורביה עפ"י יסודות הטהרה והקדושה.

ילד שנולד מחוץ לנישואין, לזוג פנוי, נחשב כילד חוקי, אך יש במעשה הזה פגם מסויים. אם האשה לא טבלה היא נחשבת כנידה והבן הנולד נחשב בן נידה.

במעשיהם של הזוג יש איסור שהאשה לא התקדשה לבעלה וגם לא טבלה במקוה לפני, יש כאן איסור של מעשה זנות.

לכן לכתחילה - אין לעשות כן, אבל מי שנולד בצורה שכזו יכול לתקן - זה אולי קצת יותר קשה מאחרים אבל לא נשללה ממנו זכות "הבחירה החופשית".

וראי:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=29880