ילד בן 8 pdd NOS

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/03/13 16:56 יז בניסן התשעג

שאלה

יש לי ילד עם PDD nos U ולפעמים יש לו התפרצויות של "אני רעב"

וזאת בדרך כלל לאחר יום שלם שלא אכל או שלא אכל מספיק

השאלה היא מה פרק הזמן שהוא צריך לחכות בין בשר לחלב (6 שעות זה לא הגיוני..... בשבילו)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אינני מתמצא בתסמונת שאתה מציין, אבל אנסה לסייע כמיטב הבנתי ויכולתי.

ההלכה מתירה למי שהוא קצת חולה להמתין שעה אחת.
אם אפשר להכניס את הקשיים של הילד להגדרה של 'קצת חולה' הרי שאפשר להמתין שעה אחת בין בשר וחלב.

אני מצטט לכם את הפיסקה הרלוונטית מהמאמר השלם
(אנציקלופדיה הלכתית רפואית; ליקט ערך והעיר: פרופ' אברהם שטינברג) שימו לב לתנאים הנדרשים:

המנהג ברוב תפוצות ישראל להמתין שש שעות באכילת מאכלים חלביים אחרי אכילת בשר, אבל לצורך חולה, אפילו קצת, יש להקל אחר המתנת שעה אחת, ואחר שבירך ברכת המזון, או ברכה אחרונה אחר אכילת הבשר. ונכון להחמיר ולעשות גם קינוח והדחה לפני שתיית החלב, דהיינו שיאכל דבר מה, וגם ישתה משקה כלשהו.

המאמר כולו בקישור
http://www.daat.ac.il/daat/refua/encyc/kashrut.htm