ילדי תסמונת דאון יהודים וערביים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/12/11 09:18 טו בכסלו התשעב

שאלה

שלום רב.

יש לי שאלה שהיא נושא לויכוח כמעט תמיד בין העובדים בתחום עבודתי (חינוך מיוחד) לבין אחרים.

השאלה היא כזאת:

אומרים שילדים הלוקים בתסמונת דאון הם נשמות גבוהות.

אם כן, מה לגבי ילדי הדאון הערביים? האם גם נשמתם גבוה?

ובנוסף,

בכל פעם שאני מזכירה ילד מיוחד ערבי (לא דווקא תס"ד) ישר אומרים לי עליו "ימח שמו שימות" ואני לא מסוגלת לשמוע את זה! הרי מדובר בילד, לו אין את היכולת לבחור איפה לגדול והוא איננו יכול להזיק לאף אחד, רק לעשות טוב על הלב! מה לגבי מצבים כאלו? מותר לומר עליהם ככה?

יש משהו שאפשר להסביר להם כדי שיפסיקו להגיב כך?

תודה רבה מראש!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

1.אינני יודע מה המקור לכך שילדי תסמונת דאון הם בעלי נשמה גבוהה.

2.אמנם יש לנו עימות עם הערבים ועם עוד כמה גויים שאינם חפצים בטובתינו, אבל זו לא סיבה לקלל כל מי שרואים.

אם הם אוייבים יש את כוחות הבטחון שמטפלים בענין ואם זה סתם אדם - אין לנו עימות אישי איתו, לכן אין מקום ליחס כזה.

גם עם שונאים צריך להתנהג בדרך ארץ,

אברהם אבינו התפלל על אנשי סדום למרות שלא היו יותר צדיקים מהערבים,

גם כשנשבו במלחמה הציל אותם בגלל לוט, אף ששנא אותם ןלא היה מוכן לקבל שום דבר ממלך סדום,

עי' הקדמת הנציב לספר בראשית,
כמובן כל היחס האנושי הזה לא מקנה להם זכות בארץ שנתנה לאברהם יצחק יעקב וזרעם.

בברכה,

דני ארגמן