ילדים מנישואים אזרחים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/07/02 11:15 יג באב התשסב

שאלה

אים זוג יהודי (שהיו רווקים) נישא בחו"ל בחתונה לא יהודית האם יש חשש שבניהם ממזרים? ומה דין נכדיהם? (הלכה למעשה)

תשובה

בס"ד

החתונה לא נחשבת חתונה כיון שהם לא רצו להנשא כדת משה וישראל.
אעפ"כ הילדים שיוולדו מנישואים אלו לא יהיו ממזרים. הם יהיו כמו כל ילד שנולד מחוץ לנישואין שהוא ילד שאינו בקדושה. ולפעמים גם אינו מיוחס

צריך לזכור שאפשר לתקן ולהנשא כדת משה וישראל.

------

גם אם הם יתגרשו בגירושין אזרחים וינשאו שנית - הילדים שיוולדו לאשה לא יהיו ממזרים.

לפעמים יש נישואין גם בלי טבעת כאשר הבעל מקדש את האשה בביאה. זה המצב כאשר אדם רוצה להנשא כדין אך לא יכול. ואז הוא מכוון לקדש את האשה שאיתו בביאה. ומכיון שלפעמים אנשים לא יכולים להנשא כדין או לא יודעים על כך. ולפעמים זה תערובת של בורות וחוסר רצון. ואולי כך זה בדרך כלל.
לכן נוהגים בכל בתי הדין לפסוק שצריך לכתחילה גט מנישואין כאלו.
אבל שום בית דין לא יחשיב את הילדים שיוולדו מנישואים שאחר כך כממזרים.